• Nowy
Skwalan z trzciny cukrowej

Skwalan z trzciny cukrowej – ultralekki, biozgodny, Ecocert

28,00 zł
Brutto

Delikatny bezzapachowy olejek o wyjątkowo lekkiej konsystencji. Pokochasz go za spektakularne wygładzająco-uelastyczniającym działanie. Posiada certyfikację Ecocert. Jest produktem biozgodnym - wykazuje duże powinowactwo do ludzkiego sebum.

Pojemność: 15 ml

Ilość
Obecnie brak na stanie


 

Polityka bezpieczeństwa

 

Dostawa

 

Reklamacje

Zastosowanie: twarz, ciało, włosy  
Właściwości: uelastyczniające, nawilżające, wygładzające, zapobiegające rozdwajaniu się końcówek włosów
Pojemność: 15 ml

Skwalan pozyskiwany z trzciny cukrowej jest olejem, ale jego konsystencja jest “wodnista”. Ta właśnie konsystencja oraz zupełny brak zapachu sprawiają, że jest to produkt idealny dla osób, którym tłustość i zapachy tradycyjnych olei kosmetycznych przeszkadzają. Lekki, nietłusty, błyskawicznie się wchłania. Jest doskonale tolerowany przez skórę ze względu na swoje podobieństwo do ludzkiego sebum. Łatwo wnika w skórę. Pozostawia ją gładką, elastyczną i nawilżoną. Spłyca zmarszczki, wzmacnia barierę lipidową skóry – co jest potwierdzone w badaniach klinicznych. Bardzo przyjemny w stosowaniu. Skóra po jego zastosowaniu nabiera miękkości i blasku. 

Można go używać jako samodzielny kosmetyk. Pamiętajmy o wcześniejszym nawilżeniu twarzy. Doskonale się sprawdza jako serum wygładzające. Dzięki jego ultralekkiej konsystencji może być położony pod krem (dosłownie 1 kropla). Odpowiedni zarówno na dzień jak i na noc. Sprawdza się również jako odżywka na końcówki włosów. Wygładza, zapobiega rozdwajaniu. Wysuszone dłonie też za skwalan będą wdzięczne. Uwaga – jest niezwykle wydajny! Na aplikację na całą twarz wystarczają 1-2 krople. 

Skwalan z trzciny cukrowej dla lubiących eksperymenty i ulepszenia
Jeśli macie problem z kremem, który się zbyt szybko wchłania – nim go dobrze rozsmarujecie robi się “tępy” i znika. Dodajcie kropli skwalanu do porcji, którą chcecie spożytkować spowoduje, że uzyskacie cudowną smarowność nie wspominając o dodatkowych walorach pielęgnacyjnych. Skwalan świetnie się łączy ze wszystkimi olejami – możecie więc nim wzbogacić dowolny olej kosmetyczny, którego używacie. Bardzo dobrze łączy się z Eliksirem rewitalizującym Mango Energy – dając mu większą wydajność i troszkę konkretniejszą konsystencję.

Skwalan z trzciny cukrowej to produkt ekologiczny, potwierdza to certyfikacja Ecocert. Znajduje się w butelce z transparentnego szkła z pipetą.

Ingredients: squalane

1062

Specyficzne kody

Powiązane produkty