- Nowy

Herbata konopna Malinowa Chwila to idealna propozycja dla wielbicieli klasycznych owocowych smaków. Zawiera kanabinoidy (CBD), chlorofil, flawanoidy, olejki eteryczne oraz wiele innych substancji roślinnych. Jest źródłem witamin, mikro- i makroelementów. Odmiany Cannabis sativa L. są także źródłem przeciwutleniaczy. To wszystko za sprawą związków CBD. Kanabinoid ten wyjątkowo skutecznie neutralizuje efekty wolnych rodników. Jest silniejszym przeciwutleniaczem od witamin C i E. Dzięki temu picie herbaty konopnej może być skuteczną profilaktyką przed zaburzeniami neurodegeneracyjnymi oraz zmianami w mózgu spowodowanymi wiekiem. Obecność maliny dodaje aromatu i smaku, którym trudno się oprzeć.
Waga: 50 g
Polityka bezpieczeństwa
Dostawa
Reklamacje
Zastosowanie: napar do picia
Właściwości: przeciwutleniające, przeciwzapalne, uspakajające, relaksujące
Waga: 50 g
Skład: 60% kwiatów konopi, 40% malina liofilizowana (suszona na zimno, dzięki czemu zachowuje wszystkie swoje walory witaminowe i smakowe)
Dobrodziejstwo natury w filiżance herbaty
Użyte w herbacie konopie uprawiane są w warunkach naturalnych bez użycia nawozów sztucznych i oprysków. Nie są płukane i nasączane syntetycznymi kannabinoidami. Zbierane wczesnym rankiem, starannie selekcjonowane, suszone w odpowiednich warunkach i pakowane ręcznie. Powstające z nich herbaty są najwyższej jakości o naturalnej zawartości CBD i innych kannabinoidów. 100 g herbaty konopnej zawiera średnio 1000-2000 mg CBD, co sprawia, że jest to jedno z najtańszych, naturalnych źródeł tego kannabinoidu.
Herbata z konopi zawiera kanabinoidy (CBD), chlorofil, flawanoidy, olejki eteryczne oraz wiele innych substancji roślinnych. Jest źródłem witamin, mikro- i makroelementów. Odmiany Cannabis sativa L. są także źródłem przeciwutleniaczy. To wszystko za sprawą związków CBD. Kanabinoid ten wyjątkowo skutecznie neutralizuje efekty wolnych rodników. Jest silniejszym przeciwutleniaczem od witamin C i E. Dzięki temu picie herbaty konopnej może być skuteczną profilaktyką przed zaburzeniami neurodegeneracyjnymi oraz zmianami w mózgu spowodowanymi wiekiem.
Malina z kolei to surowiec zielarski bogaty w błonnik, polifenole, witaminy A, B1, B2, B3 i C, karotenoidy, tokoferole, wapń, magnez, miedź, potas, cynk, mangan, żelazo, selen, olejek eteryczny, pektyny, pochodne cyjanidyny, a także kwasy organiczne jak choćby cytrynowy, jabłkowy i salicylowy, kwas asparaginowy oraz kwas glutaminowy. Znane jest jej działanie przeciwzapalne, przeciwgorączkowe, uspakajające i obniżające ciśnienie krwi. Do tego przepysznie smakuje i obłędnie pachnie!
Sposób użycia
1 łyżeczka suszu na kubek (200 ml) zalewamy gorącą wodą (90 st. C), pozostawiamy pod przykryciem od 3 do 10 min.
Przechowywać suchym i ciemnym w miejscu.
Certyfikat ekologiczny upraw PL-EKO-07.
Sprzedaż w ramach RHD.