• -5%
  • Nowy
Mydło potasowe dla dzieci

Mydło szare

29,00 zł
27,55 zł Zniżka 5%
Brutto

Mydło potasowe to inaczej mydło “szare”, zalecane jako bardziej przyjazne skórze. Mydło jest bezzapachowe, ma postać żelu o kremowej, jedwabistej konsystencji. Jest bardzo delikatne, przez co odpowiednie dla skór wrażliwych, z egzemą, atopią, trądzikiem. 

Pojemność: 100 ml

Ilość
Obecnie brak na stanie


 

Polityka bezpieczeństwa

 

Dostawa

 

Reklamacje

Cechy: bezpieczne, delikatne, naturalne, bez zapachu i konserwantów
Efekt: delikatne oczyszczenie, pielęgnacja, natłuszczenie
Pojemność: 100 ml

Systematyczne używanie mydła potasowego pozwala na złuszczanie martwego naskórka i zapewnienie skórze ochrony dzięki wysokiemu przetłuszczeniu olejem migdałowym. Mydło możesz wzbogacić olejkami eterycznymi i wówczas uzyskasz możliwość pachnącej kąpieli. W sposobie użycia podaję ilość olejków, które możesz wkropić do mydła.

Najważniejsze właściwości mydła szarego (potasowego):

– nawilżanie, wygładzenie skóry,

– delikatne złuszczanie naskórka,

– brak konserwantów,

– sprzyjanie odbudowy bariery ochronnej skóry.

Sposób użycia: Suchą rękawicą lub myjką nabierz odrobinę mydła i rozprowadź po ciele delikatnie masując. Spłucz wodą. Przy dłuższym stosowaniu zauważysz różnicę w wyglądzie skóry. Mydło możesz wzbogacić olejkami eterycznymi, uzyskasz dzięki temu piękny zapach podczas kąpieli lub dodatkową ochronę przed bakteriami, grzybami.
 

Kąpiel relaksująca - do 100 g mydła dodaj 15 kropli olejku eterycznego z trawy cytrynowej i 15 kropli olejku eterycznego z mięty, wymieszaj.

Kąpiel przeciwbakteryjna - do 100 g mydła dodaj 30 kropli olejku z drzewa herbacianego lub eukaliptusa, wymieszaj

Ważne: Mydło przechowuj w temperaturze pokojowej, ale nie w miejscu mocno nasłonecznionym. Zawsze zakręcaj wieczko po nabraniu mydła.
Do środka pudełka nie powinna dostać się wilgoć. 
W razie podrażnienia zaprzestań używania, skontaktuj się ze sprzedawcą.

INCI: Potasium Almondate, Sodium Cocoate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glycerin, Citric Acid

Olej kokosowy - posiada właściwości oczyszczające.
Olej migdałowy - przeznaczony do pielęgnacji skóry delikatnej, wrażliwej. Olej nawilża, łagodzi, wygładza, sprzyja odbudowaniu bariery ochronnej skóry.

1014

Specyficzne kody

Powiązane produkty