• Nowy
Szampon do Brody Jim’s Beard

Szampon do Brody Jim’s Beard

59,00 zł
Brutto

Szampon do Brody Jim’s Beard - męski, silny, zniewalający. Pierwszy prawdziwy szampon w kostce dla prawdziwych drwali. Męska energia Palo Santo i kobiece nuty konopi zamknięte w księżycowym kształcie. Możesz myć brodę mydłem, ale nie musisz. Proponujemy Ci w zamian prawdziwy szampon dla faceta.

Produkt wegański, oparty wyłącznie o tłuszcze roślinne, nie testowany na zwierzętach. Tworzony ręcznie pod okiem specjalistów. Dzięki technologii wyrabiania kostki „na zimno” zawiera maksymalną ilość substancji aktywnych bez użycia sztucznych utwardzaczy

Waga: 55 g

Ilość
Obecnie brak na stanie


 

Polityka bezpieczeństwa

 

Dostawa

 

Reklamacje

Cechy: wydajny (50 użyć), wielofunkcyjny, nie wymaga płukanki zakwaszającej
Zapach: męski, Palo Santo
Waga: 55 g

Innowacyjny kosmetyk – szampon do brody w kostce, nie zawiera wody ani chemicznych substancji konserwujących. Ulega naturalnemu rozkładowi. W odróżnieniu od mydeł do brody, posiada niższe pH i nie wymaga zastosowania po użyciu płukanki zakwaszającej. Dzięki swojej formie nie generuje odpadów, wykazuje się małym śladem węglowym. Idealny do mycia całego ciała, świetnie sprawdza się w podróży.

Skład: Sodium Cocoyl Isethionate, Kaolin, Cetyl Alcohol, Distearoylethyl Dimonium Chloride, Theobroma Cacao Seed Butter, Montmorillonite, Cetearyl Alcohol, Squalane, Panthenol, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Cannabis Sativa Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Crambe Abyssinica Seed Oil, Bursera Graveolens Wood Oil, Cymbopogon Martini Herb Oil, Parfum, Copaifera Officinalis Resin, Citrus Limon Peel Oil, Citrus Paradisi Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Cymbopogon Flexuosus Oil, Geraniol, Linalool, Limonene, CI 77499

SCI (Sodium Cocoyl Isethionate) – najdelikatniejszy dostępny na rynku sufrakant z oleju kokosowego. Przyjazny dla środowiska, łagodny anionowy środek powierzchniowo czynny, łatwo biodegradowalny. Idealny do mycia włosów oraz skóry dorosłych i dzieci. Świetnie rozpuszcza zanieczyszczenia, nie wysuszając skóry. Daje gęstą, bogatą pianę. Nabłyszcza i stabilizuje.
Biała glinka (Kaolin) – najłagodniejsza ze wszystkich glinek. Działa przeciwzapalnie i złuszczająco, absorbuje metale ciężkie i toksyny, usuwając je ze skóry.
Distearoylethyl Dimonium Chloride – łatwo biodegradowalny emulgator i czynnik kondycjonujący włosy pochodzenia roślinnego. Zamyka łuski włosa i daje niesamowity połysk. Spektakularnie wygładza i ułatwia rozczesywanie zarówno na mokro, jak i na sucho.
Masło kakaowe (Theobroma Cacao Seed Butter) – wykazuje niemalże 100% biozgodność ze skórą. Bogate w witaminę E oraz kwas oleinowy o silnym działaniu nawilżającym i natłuszczającym. Zapobiega stanom zapalnym, chroni przed szkodliwymi czynnikami atmosferycznymi.
Naturalna zielona glinka, Montmorylonit (Montmorillonite) – minerał z gromady krzemianów, zaliczany do minerałów ilastych. Doskonała do terapii leczniczych i zabiegów kosmetycznych. Odpowiednia dla wszystkich typów skóry, polecana szczególnie do stanów zapalnych skóry. Posiada właściwości silnie absorbujące, oczyszczające i ściągające. Bogata w minerały regenerujące i rewitalizujące – dzięki zawartości jonów żelaza, krzemionki i glinu – pomaga w regulacji pracy gruczołów łojowych i tym samym wydzielania sebum. Zmniejsza rozszerzone pory.
Skwalan (Squalane) – wyjątkowy olej, będący składnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy tłuszczowej skóry. Po aplikacji szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustości tylko nawilżenie i wygładzenie. Charakteryzuje się silnymi właściwościami nawilżającymi i regeneracyjnymi – uszczelnia, odbudowuje płaszcz lipidowy, przedłuża działanie antyoksydantów – witaminy E i A.
D-Pantenol (Panthenol) – prowitamina witaminy B5 o naturalnych właściwościach regenerujących i kojących. Inicjuje proces odbudowy. Zmniejsza stany zapalne i nawilża.
Olej z migdałów (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) – jeden z najlepszych surowców kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości (tłustości), jest dobrze wchłaniany. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry delikatnej, alergicznej (jest bardzo łagodny, nie drażni, uspokaja). Doskonały do zwalczania egzemy, łuszczycy. Do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej.
Olej konopny (Cannabis Sativa Seed Oil) – olej roślinny będący w ścisłej czołówce pod względem właściwości pielęgnacyjnych. Odbudowuje płaszcz hydrolipidowy naskórka i zapobiega utracie wilgoci. Dzięki zawartości NNKT (w doskonałych proporcjach) utrzymuje skórę w dobrej kondycji, poprawiając jej odporność na działanie czynników zewnętrznych (wiatru, mrozu i słońca). Łagodzi stan zapalny przy AZS, łuszczycy czy egzemie. Niweluje uciążliwy świąd skóry przy dermatozach i alergiach skórnych. Zmniejsza ryzyko podrażnień i przebarwień. Regeneruje skórę, zapobiega przedwczesnemu tworzeniu się zmarszczek, odżywia i poprawia koloryt skóry. Reguluje wydzielanie sebum, co wspomaga leczenie trądzikowych zmian zapalnych. Przywraca elastyczność cery i jej prawidłowe nawilżenie. Zmiękcza i wygładza skórę. Pełni rolę naturalnego filtra UV. Stosowany na skórę głowy stymuluje porost włosów, stosowany na włosy ułatwia rozczesywanie i dodaje im blasku.
Olej jojoba (Simmondsia Chinensis Seed Oil) – odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza włosy. Przyśpiesza regenerację i łagodzi stany zapalne. Przy łupieżu, egzemach i łuszczycy działa nawilżająco i kojąco. Jest bakteriostatyczny, dodawany do preparatu wydłuża jego okres trwałości.
Witamina E (Tocopheryl Acetate) – naturalna witamina E pochodzenia roślinnego. Chroni strukturę komórkową przed uszkodzeniami oksydacyjnymi. Naturalny konserwant.
Olej krokoszowy, inaczej olej szafranowy (Carthamus Tinctorius Seed Oil) – otrzymywany z nasion krokosza barwierskiego. Spośród olejów zawiera największe stężenie kwasu linolowego oraz dużą dawkę wit. E (ok. 34%). Uważany za najlepszy olej do masażu o właściwościach nawilżających - charakteryzuje się lekką konsystencją, szybko się wchłania, nie zatyka porów. Odżywczo podobny do oliwy z oliwek. Stosowany na skórę - zmniejsza zmarszczki, skóra jest bardziej zdrowa, gładka i młodzieńcza. Pomaga przy wypryskach, w stanach zapalnych oraz zaczerwienieniu. Genialny składnik kremów przeciwzmarszczkowych. Wyśmienity olej dla włosów, stosowany jako odżywka wzmacnia je oraz nadaje im jedwabisty połysk. Może być stosowany samodzielnie bezpośrednio na skórę i włosy.
Olej rokitnikowy (Hippophae Rhamnoides Fruit Oil) – tłoczony na zimno z całych owoców rokitnika. Najbogatsze naturalne źródło wit. A, bogate źródło wit. E, zawiera również prowitaminę D, wit. K1, magnez, wapń, cynk, sterole roślinne oraz kwasy tłuszczowe (w tym cenny oraz bardzo rzadko występujący w przyrodzie jednonienasycony kwas oleopalmitynowy (ok. 35%) i ok. 30% kwasu palmitynowego). Jest bardzo dobrym antyoksydantem i środkiem o działaniu przeciwzapalnym. Skutecznie zwalcza zmarszczki, suchość, zmiany degeneracyjne i inne objawy skóry starzejącej się lub zaniedbanej. Znajduje zastosowanie w leczeniu przebarwień, trądziku, blizn, oparzeń, owrzodzeń, egzemy, wyprysku oraz innych dolegliwości skórnych. Stosowany również w leczeniu problemów ginekologicznych oraz problemów z układem pokarmowym (wspomaga regenerację błony śluzowej), można go stosować miejscowo na skórę bez rozcieńczania, w tej formie może jednak plamić skórę.
Olej abisyński (Crambe Abyssinica Seed Oil) – tłoczony z nasion afrykańskiego katranu abisyńskiego. Olej o unikalnych cechach, charakteryzuje się doskonałym poślizgiem, lekkością i niską lepkością. Bardzo łatwo absorbowany przez skórę, nadaje skórze długotrwały efekt miękkości i gładkości. Posiada wysoki potencjał antyoksydacyjny, chroni skórę przed wysuszeniem i poprawia funkcje ochronne. Połączenie doskonałego poślizgu, smarowności i odporności sprawia, że jest naturalnym zamiennikiem dla olejów mineralnych i silikonów, włosom zapewnia blask, miękkość, ochronę oraz łatwe rozczesywanie.
Olejek eteryczny z Palo Santo (Bursera Graveolens Wood Oil) – „złoto Inków”. Olej pozyskiwany z drzewa Palo Santo o złotej barwie i niepowtarzalnym zapachu rozpoznawanym na całym świecie. Ceniony za swoje naturalne właściwości przeciwgrzybiczne, przeciwbakteryjne, antyseptyczne oraz antyoksydacyjne. Charakterystyczny słodki zapach olejku, nieco inny niż zapach drewienek, wycisza i dostarcza wyjątkowych doznań zmysłowych.
Olejek palmarozowy (Cymbopogon Martini Herb Oil) – w Ajurwedzie stosowany do zwalczania infekcji jako silny środek przeciwgrzybiczy, przeciwwirusowy i przeciwbakteryjny. W pielęgnacji skóry wykazuje działanie ściągające, nawilżające, odmładzające, przeciwzmarszczkowe, pobudzające odbudowę komórkową, wspomaga odprowadzanie limfy. Pomocny w problemach skórnych typu grzybica, wyprysk, trądzik, drobne skaleczenia, nadmierne pocenie się.
Balsam kopaiwa (Copaifera Officinalis Resin) – pozyskiwany z brazylijskich dziko rosnących drzew strączkowych Copaifera Reticulata. Zawiera olejki lotne i naturalne żywice. Wykazuje właściwości przeciwzapalne, antyalergiczne, gojące, przeciwbakteryjne, przeciwpasożytnicze, przeciwgrzybicze a nawet antynowotworowe.
Olejek eteryczny cytrynowy (Citrus Limon Peel Oil) – wykazuje działanie pobudzające, tonizujące i wzmacniające odporność, działa antyseptycznie, przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo. Korzystnie wpływa na mikrokrążenie. Zmniejsza przepuszczalność naczyń włosowatych oraz pobudza regenerację tkanek. Pomaga w osłabieniu, zmęczeniu, zaburzeniach koncentracji. Ma znakomity wpływ na skórę problematyczną (przedwczesne starzenie się, wysypki, brodawki, opryszczka, świerzb, łojotok, trądzik, żylaki, piegi itp.).
Olejek grejpfrutowy różowy (Citrus Paradisi Peel Oil) – otrzymywany ze świeżych skórek różowych grejpfrutów, ma świeży, przyjemnie słodki i cierpki aromat - charakterystyczny dla owocu. Pomocny w bólu, sztywności mięśni i zmęczeniu. Pomaga przy wyczerpaniu nerwowym, depresji, bezsenności, stanach lękowych czy PMS. Poprawia krążenie krwi i limfy. Napina skórę i redukuje cellulit. Stosowany w produktach modelujących sylwetkę i antycellulitowych. Zalecany do skóry potrzebującej oczyszczenia, tłustej i trądzikowej.
Olejek eteryczny ze skórki pomarańczy (Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil) – przynosi uczucie relaksu, łagodzi napięcia nerwowe, pomocny w bezsenności i depresji. Działa dezynfekująco. Polecany dla cery poszarzałej, mieszanej i tłustej.
Olejek lemongrasowy (Cymbopogon Flexuosus Oil) – wykazuje działanie przeciwzapalne i bakteriostatyczne. Stosowany w preparatach dla cery tłustej i trądzikowej, jak również w kosmetykach przeciwłupieżowych.
Geraniol – nienasycony organiczny związek z grupy nienasyconych alkoholi terpenowych. Składnik olejków eterycznych i wielu kompozycji zapachowych ze względu na intensywny zapach kojarzący się ze świeżością i pelargoniami.
Linalool – nienasycony alkohol alifatyczny z grupy terpenów. Składnik olejków eterycznych i wielu kompozycji zapachowych. Wykazuje działanie przeciwdrobnoustrojowe. Może mieć właściwości alergizujące.
Limonen (Limonene) – składnik olejków eterycznych i kompozycji zapachowych. Jednopierścieniowy weglowodór terpenowy. Nadaje produktom zapach skórki cytrynowej.
Tlenek żelaza (CI 77499) – czerń, substancja pochodzenia mineralnego. Barwnik kosmetyczny.

Produkty przygotowywane są z naturalnych składników, olejków eterycznych (niektóre wzbogacane są kosmetycznym aromatem). U osób uczulonych mogą wystąpić reakcje alergiczne na poszczególne składniki. W razie reakcji uczuleniowej, zaleca się natychmiastowe odłożenie produktu oraz kontakt wraz z informacją o tej reakcji na adres email: hi@herbshydro.com.

1026

Specyficzne kody