• Nowy
Mydło Ko​nopie z Mikropeelingiem

Mydło Ko​nopie z Mikropeelingiem

23,00 zł
Brutto

Mydło w kostce Konopie z Mikropeelingiem - buntownicze z wyboru i przekonania. A przekonaliśmy się na własnej skórze, że olej konopny posiada silne właściwości odżywcze, przeciwzapalne i regenerujące. Doskonale nawilża i ujędrnia. Olej konopny, którego używamy, pochodzi z polskich ko​nopi (Cannabis sa​tiva) – to dla nas ważne, lubimy podkreślać, że konopie siewne są rośliną z naszej strefy klimatycznej. Oleju nie zmydlamy – w procesie tworzenia łączymy go pod ciśnieniem z bazą mydlaną i nie zmieniamy jego struktury chemicznej. 

Waga: 100 g

Ilość
Obecnie brak na stanie


 

Polityka bezpieczeństwa

 

Dostawa

 

Reklamacje

Właściwości: nawilżające, przeciwzapalne, wygładzające
Zastosowanie: skóra normalna i wymagająca 
Waga: 100 g

Mydło konopne w kostce przeznaczone do higieny i pielęgnacji całego ciała. Odpowiednie dla wszystkich rodzajów skóry, zarówno do zadań specjalnych – potrzeba natychmiastowego natłuszczenia – jak i do codziennego stosowania dla skóry wymagającej. Zarówno dla nastolatki, jak i dla mamy. Nie zawiera konserwantów, chemicznych utwardzaczy, wybielaczy, środków pieniących. Myje mechanicznie. Zalecane mycie każdej części ciała przez minimum 20 sekund to znakomity pretekst, by podarować sobie chwilę SLOW w swojej łazience. Jedno zamiast wielu jako krok do dobrej pielęgnacji.

Po umyciu mydłem olejowym skóra jest nawilżona, gładsza, bardziej elastyczna. Dlaczego? Olej ko nopny zawiera mnóstwo witaminy A i E, które są szczególnie ważna dla kobiecej urody. Doskonale wiąże się ze skórą dzięki swojej wodno-oleistej konsystencji. W naszym klimacie chroni naskórek przed wysychaniem, wygładza, uspokaja podrażnienia. Mydło mocarne bo znakomicie sprawdza się w momentach, kiedy czujemy, że hormony, słońce, wiatr czy temperatura mocno nadwyrężyły naszą cerę. Olej ko nopny będzie również wybawieniem dla osób borykających się z niedoskonałościami – działa przeciwzapalnie, łagodzi objawy trądziku, atopowego zapalenia skóry i łuszczycy. Reguluje naturalne zdolności regeneracyjne naskórka i wydzielanie sebum. Jeśli dodać do tego właściwe proporcje kwasów tłuszczowych (NNKT, które mają idealny stosunek kwasów omega-6 do omega-3) i łatwość absorbowania przez skórę – wychodzi nam Mydło Marzenie! Zależało nam na dodaniu do mydła elementu peelingującego – wybraliśmy minerały. Masaż wykonany mydłem będzie niezapomnianym przeżyciem i dobrym „drapaniem”. Jeśli nie masz ochoty na peeling, zmydl w dłoniach kostkę i umyj się powstałą emulsją.

Skład: Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate, Aqua, Sodium Chloride, Glycerin, Cannabis Sativa Seed Oil, Parfum, Eugenol, Limonene, Linalool, Lilial, Hexyl Cinnamaldehyde, Coumarin, Mica, CI 77891, CI 77491, CI 74160, Tin Oxide

Sodium Palmate – produkt reakcji oleju palmowego z wodorotlenkiem sodu. Substancja gruntownie oczyszczająca oraz odtłuszczająca skórę, pianotwórcza. Wykorzystywana do produkcji mydeł twardych. Ma właściwości emulgujące i zagęszczające.
Sodium Palm Kernelate – sól sodowa kwasów tłuszczowych oleju palmowego. Substancja myjąca i środek powierzchniowo czynny.
Chlorek sodu (Sodium Chloride) – substancja nieorganiczna, składnik m.in. soli kuchennej. Można go znaleść w peelingach solnych (jako substancja ścierna), w produktach do jamy ustnej oraz solach do kąpieli. W niektórych przypadkach może powodować podrażnienie.
Gliceryna (Glycerin) – ma długotrwałe właściwości łagodzące, skutecznie nawilża, wygładza, poprawia elastyczność.
Olej konopny (Cannabis Sativa Seed Oil) – olej roślinny będący w ścisłej czołówce pod względem właściwości pielęgnacyjnych. Odbudowuje płaszcz hydrolipidowy naskórka i zapobiega utracie wilgoci. Dzięki zawartości NNKT (w doskonałych proporcjach) utrzymuje skórę w dobrej kondycji, poprawiając jej odporność na działanie czynników zewnętrznych (wiatru, mrozu i słońca). Łagodzi stan zapalny przy AZS, łuszczycy czy egzemie. Niweluje uciążliwy świąd skóry przy dermatozach i alergiach skórnych. Zmniejsza ryzyko podrażnień i przebarwień. Regeneruje skórę, zapobiega przedwczesnemu tworzeniu się zmarszczek, odżywia i poprawia koloryt skóry. Reguluje wydzielanie sebum, co wspomaga leczenie trądzikowych zmian zapalnych. Przywraca elastyczność cery i jej prawidłowe nawilżenie. Zmiękcza i wygładza skórę. Pełni rolę naturalnego filtra UV. Stosowany na skórę głowy stymuluje porost włosów, stosowany na włosy ułatwia rozczesywanie i dodaje im blasku.
Eugenol – najważniejszy składnik naturalnego olejku goździkowego. Związek z grupy terpenów, odpowiadający za najważniejsze właściwości olejku goździkowego. Wykazuje silne działanie odkażające (antyseptyczne) i miejscowo znieczulające.
Limonen (Limonene) – składnik olejków eterycznych i kompozycji zapachowych.Jednopierścieniowy weglowodór terpenowy. Nadaje produktom zapach skórki cytrynowej.
Linalool – nienasycony alkohol alifatyczny z grupy terpenów. Składnik olejków eterycznych i wielu kompozycji zapachowych. Wykazuje działanie przeciwdrobnoustrojowe. Może mieć właściwości alergizujące.
Lilial – składnik olejków eterycznych oraz/lub kompozycji zapachowych, aldehyd aromatyczny, nadający produktom zapach lilii.
Hexyl Cinnamaldehyde – nienasycony aldehyd aromatyczny. Składnik kosmetycznej kompozycji zapachowej, naturalnie występuje w olejku rumiankowym, imituje zapach jaśminu.
Kumaryna (Coumarin) – związek z grupy laktonów, składnik kompozycji zapachowych. Występuje w roślinach takich jak lawenda oraz niektórych gatunkach traw i cynamonie. Może mieć właściwości alergizujące.
Mika (Mica) – minerał zaliczany do krzemianów, zasadowy glinokrzemian, najczęściej potasu, sodu, wapnia, glinu, magnezu, żelaza i manganu. Produktom nadaje kolor i efekt połysku.
Dwutlenek tytanu (CI 77891, Titanium Dioxide) – tlenek metalu, biały, nierozpuszczalny, występujący w skorupie Ziemi. obok właściwości barwnika, jest mineralnym filtrem dla UVA i UVB promieniowania.
Tlenek żelaza, czerwień żelazowa (CI 77491) – czerwonobrązowy naturalny pigment stosowany w kosmetykach naturalnych.
CI 74160 – niebieski barwnik kosmetyczny, często stosowany w pastach do zębów.
Tlenek cyny (Tin Oxide) – składnik kosmetyków mineralnych, stosowany jako pigment, substancja matująca i jako filtr UV w kosmetykach do cery tłustej i trądzikowej.

Produkty przygotowywane są z naturalnych składników, olejków eterycznych (niektóre wzbogacane są kosmetycznym aromatem). U osób uczulonych mogą wystąpić reakcje alergiczne na poszczególne składniki. W razie reakcji uczuleniowej, zaleca się natychmiastowe odłożenie produktu oraz kontakt wraz z informacją o tej reakcji na adres email: hi@herbshydro.com.

1067

Specyficzne kody

Powiązane produkty