• Nowy

Pau d'Arco i Koci pazur nalewka 1:1

33,00 zł
Brutto

Pau d'Arco i Koci pazur w wygodnej i bardzo dobrze przyswajalnej formie nalewki to niezrównany duet w walce z infekcjami. Obie rośliny współgrając ze sobą, jeszcze skuteczniej wzmacniają i stymulują odporność. 

Pojemność: 50 ml

Ilość
Obecnie brak na stanie


 

Polityka bezpieczeństwa

 

Dostawa

 

Reklamacje

Skład: Tinctura Tabebuiae et Uncariae 1:1. Wewnętrzna kora pau d’arco (Tabebuia impetiginosa), wewnętrzna kora kociego pazura (Uncaria tomentosa), certyfikowany alkohol etylowy, woda destylowana, gliceryna roślinna, ocet jabłkowy. Zawartość etanolu: 20%. Suplement diety
Część rośliny: kora
Zdrowie: Prawidłowa odporność, Zdrowe stawy, Stres, napięcie, Wsparcie prostaty, Drogi moczowe, Sprawne krążenie, Przeciwutleniacze, antyoksydanty
Zastosowanie: trądzik
Ostrzeżenia: nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji, nie stosować u małych dzieci, stosować rozcieńczony, zawiera alkohol
Pojemność: 50 ml

Pau d’Arco (Tabebuia impetiginosa) i koci pazur, inaczej vilcacora (Uncaria tomentosa) to dwie, potężne rośliny rodem z amazońskiej dżungli. W połączeniu działają synergicznie, wzmacniając wzajemnie swoje właściwości. Trudno o lepszy duet w kwestii budowania odporności. Obie rośliny mają długą historię zastosowania wśród rdzennych Indian Ameryki Południowej, którzy od dawna wiedzieli, że wspomagają one system immunologiczny, wzmacniają organizm, wydłużają życie i zapewniają dobre zdrowie.

Pau d'Arco
Wzmacnia odporność immunologiczną organizmu oraz niszczy niebezpieczne dla zdrowia drobnoustroje – bakterie, wirusy i grzyby. Zalecana w kuracjach odgrzybiających (grzybice narządowe), nawracających infekcjach (grypa, opryszczka), nowotworach, osłabieniu oraz przewlekłych stanach zapalnych (przerost gruczołu krokowego, zapalenie nerek, pęcherza moczowego, żylaki). Przyśpiesza gojenie ran i owrzodzeń skóry. Wyciąg z Pau d’Arco to środek niezwykle pomocny w kłopotliwych infekcjach narządów rozrodczych, wspomaga leczenie opryszczki oraz brodawek płciowych. Pau d’Arco poprawia parametry krwi – zwiększa poziom erytrocytów (czerwonych krwinek) oraz znacząco podnosi poziom żelaza. Chroni wątrobę przed toksynami, obniża poziom cukru we krwi i działają przeciwmiażdżycowo. Ma właściwości ściągające i przeciwkrwotoczne, zmniejsza wysięki i stany zapalne w obrębie jelit. Wpływa korzystnie na skórę „z problemami”- trądzikiem, łojotokowym zapaleniem i wypryskami.

Koci pazur
Ma właściwości stymulujące układ odpornościowy, wspomaga leczenie infekcji, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo (szczególnie wobec HIV) i przeciwgrzybicznie. Wyciągi z Vilcacory hamują namnażanie komórek rakowych, a także wzbudzają procesy naprawcze w DNA oraz fagocytozę. Liczne badania potwierdzają zasadność stosowania wyciągów z tej rośliny m.in. w przypadku raka piersi, białaczki, stanów zapalnych błony śluzowej żołądka, wrzodów, chorób reumatycznych, stanów zapalnych dróg moczowych i wirusowego zapalenia wątroby. Koci pazur działa także adaptogennie, przeciwdepresyjnie i uspokajająco. Może być pomocna w astmie oraz migrenowych bólach głowy, gdyż ma działanie rozkurczowe na naczynia krwionośne i drogi oddechowe. Stosowana zewnętrznie wspomaga gojenie ran i chorób skóry.

Nalewka Pau d'Arco i Koci pazur - działanie:

- nasila mechanizmy odpornościowe w obliczu infekcji i zakażeń
- pomaga zbudować mocną odporność i zmniejsza podatność na infekcje
- optymalizuje odpowiedź organizmu na stany zapalne
- wspiera rekonwalescencję
- działa adaptogennie
- pomaga utrzymać skórę w dobrej kondycji

Sposób użycia:

2 porcje zakraplacza do 3 razy dziennie na czczo lub według wskazań zielarza-fitoterapeuty lub naturopaty. Porcję rozcieńczyć w ½ szklanki wody lub soku. Opakowanie zawiera 100 porcji (50 ml). 1 miarka (nabranie pipety) to 15 kropli nalewki. 30 kropli mieści się w 1 ml. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią. Osad jest zjawiskiem naturalnym.

Suplementy diety nie zastąpią zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

Nalewka ziołowa


Nalewka ziołowa to rodzaj wyciągu alkoholowego stosowany w tradycyjnej medycynie od setek lat. Alkohol ze względu na swoje właściwości jest bardzo dobrym rozpuszczalnikiem składników aktywnych, stabilizuje ich strukturę i jednocześnie chroni związki czynne przed negatywnym wpływem enzymów, grzybów i bakterii. Atutem nalewek jest też ich dobra bioprzyswajalność, co oznacza, że dla uzyskania skutecznych efektów potrzeba mniejszych dawek niż w przypadku tabletek.


Każda roślina ma swój profil składników czynnych. Wydobycie ich z wnętrza komórek chronionych grubą ścianą komórkową nie jest prostym procesem. Dlatego w proponowanych nalewkach zastosowany jest specjalnie opracowany wieloetapowy proces ekstrakcji za pomocą inkrementalnego gradientu stężeń, dzięki któremu możliwe jest wyciągniecie możliwie największej ilości substancji aktywnych oraz uzyskanie niezwykle wartościowych wyciągów. Kolejnym etapem jest stabilizacja wyciągu tak, by zachowywał swoje właściwości co najmniej 12 miesięcy od daty produkcji.

W procesie przygotowywania nalewek leczniczych niezwykle istotna jest też atmosfera, w której powstają. Ta aura odbija się także na ich właściwościach. Proponowane nalewki przygotowywane są z niezwykłą starannością, przepojone są dobrą energią i zaangażowaniem, tak aby działały jak najskuteczniej.

Czy alkohol może wpływać korzystnie na zdrowie?
 Wydaje się to być wbrew powszechnie spotykanym opiniom, jednak wiele badań naukowych wskazuje, że małe i bardzo małe dawki alkoholu są dla zdrowia korzystne. W badaniach zauważono m.in. poprawę pamięci i procesów myślenia (związaną z antagonizmem NMDA), rozszerzenie naczyń włosowatych, podwyższenie poziomu HDL, poprawę krążenia krwi czy zmniejszenie ryzyka demencji na starość.
 Należy pamiętać, że pozytywny wpływ dotyczy małych ilości alkoholu, w przypadku średnich lub dużych jest wręcz przeciwnie. 

Źródła: 

https://blog.magicznyogrod.pl/koci-pazur-vilcacora/

Specyficzne kody

Powiązane produkty